В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Еврозоната се представя според очакванията

Вероника Денизова във В развитие, 12.08.2016

Икономически растеж на Еврозоната на тримесечна база. Източник: Bloomberg Terminal Икономически растеж на Еврозоната на тримесечна база. Източник: Bloomberg Terminal

"Цялостната картина, освен данните за Германия и Италия, които се оказаха изненадващи, едните в положителна, другите в отрицателна посока, имаме данните за цялата Еврозона съвпаднаха с очакванията на пазара и на анализаторите". Това каза пазарният анализатор Вероника Денизова в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

"0,3% е растежът на тримесечна база за второто тримесечие за икономиката на Еврозоната. Толкова беше и в предварителните очаквания на Евростат, толкова бяха и очакванията на икономисти и анализатори . На годишна база – 1,6%. Тези данни обаче са по слаби отколкото първото тримесечие, когато имахме ръст от 0,6% на тримесечна база и 1,7% на годишна база. Потвърдиха се очакванията на икономистите и анализаторите, но все пак има забавяне на икономиката на Еврозоната и то на половина спрямо отчетеното през първото тримесечие на тази година".

Какви са следващите най-вероятни рискове за Еврозоната след Brexit? Какви са по-важните тенденции във водещите икономики в Еврозоната? Какво е влиянието на потреблението?

Вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие