В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Запасите на петрол и бензин в САЩ повлияха сериозно на търговията

Вероника Денизова във В развитие, 10.08.2016

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Оповестяването на запасите от черно злато и петрол отвъд океана повлияха сериозно на търговията. Това каза анализаторът Вероника Денизова в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

„Колебаеше се петролът в посоката си през по-голямата част от деня. Започна с плоска търговия, а след това на фона на очакванията, че ще има намаление на запасите на петрол отвъд океана имахме повишение при лекия суров петрол и при брента от около 0,6 – 0,7%. С излизането на данните посоката обърна рязко надолу - 2% понижение за лекия суров петрол с доставка през септември до 41, 96 долара и 1,7% отстъпление за брента с доставка през октомври до 44,23 долара“.

Причината за тези движения са данните от САЩ, каза анализатора. „При очаквания за спад от запасите от петрол от 1 млн. барела, ние имахме всъщност увеличение – 1,055 млн. барела през миналата седмица от данните за Администрацията за енергийна информация. През предходната седмица също имаше увеличение от 1,413 млн. барела и инвеститорите останаха доста разочаровани.

„Спад има поне при запасите от бензин с 2,807 млн. барела през миналата седмица, при предходен спад от 3,2 млн. барела. Тук имаме надскачане на очакванията. Очакваше се спад от над 1 млн. барела, а отчетеният спад надхвърли 2 млн. барела“.

Какво е влиянието на рекордния добив на Саудитска Арабия? Какви са очакванията за поведението на ОПЕК и защо ОПЕК оповести в доклада си, че „очакванията за петролния пазар остават занижени“.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие