В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как да направим играта Pokemon Go по-безопасна

Александър Бакалов, ПР мениджър на Pulsar Games, в предаването В развитие, 01.08.2016

Александър Бакалов, ПР мениджър на Pulsar Games. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Бакалов, ПР мениджър на Pulsar Games. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В момента в гейминг индустрията има по нещо за всеки. Има игри за всяка възраст, нагласа, усещане и желание. 48% от геймърите в световен мащаб са жени. Това каза Александър Бакалов, ПР мениджър на българската верига за компютърни и видео игри Pulsar Games, в ефира на "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Компанията представи гривна за безопасна игра на Pokemon Go, която вибрира при наличие на покемони наоколо и няма да е необходимо "ловците" да гледат непрекъснато в телефоните си. 

Бакалов заяви, че не е очаквал играта да се превърне в толкова голям хит, заемайки вече 50% от мобилния гейминг пазар. По думите му това е шансът на Nintendo да се върне обратно нагоре, като компанията очаква приходи от 4,7 млрд. долара. Според Бакалов с Pokemon Go социализацията е достигнала по-високо ниво, но тя всъщност може да се постигне и с всяка друга игра. 

"Бъдещето на многомилионните гейминг проекти е на конзолните платформи и на PC", добави той. 

Целия разговор може да видите тук:

 

Последни новини
Още от В развитие