В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как придобиването на Yahoo ще направи Verizon по-конкурентна на пазара за дигитална реклама

Главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването В развитие, 25.07.2016

Бойчо Попов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Verizon купува Yahoo за $4,83 млрд. Двете компании официално потвърдиха информацията, като сумата съвпадна с очакванията на Wall Street. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

В сделката не се включват паричните средства на Yahoo, дялове в Alibaba и Yahoo Japan, конвертируемите облигации на Yahoo, някои миноритарни инвестиции, както и нестратегическите патенти на компанията. Попов поясни, че Verizon има основен интерес към интернет и медийните активи на Yahoo, тъй като като най-големият мобилен оператор в САЩ в момента се сблъсква с два основни проблема.

"Единият е все по-силната концентрация и насищане на основния пазар, защото броят на потребителите е ограничен. А другият - растящите регулаотрни изисквания не само в САЩ, но и в целия свят. С тази сделка компанията се опитва да навлезе в света на интернет рекламата, който макар да се оглавява от Google и Facebook, все още има потенциал", обясни Попов, като представи мястото на Yahoo в Топ 10 на американските дигитални медии.

Попов допълни, че след края на транзакцията Yahoo ще смени името си и ще остане публично търгувана инвестиционна компания. Мариса Майер е обявила, че смята да остане начело на компанията, както и да изглежда тя в бъдеще. 

Още подробности за сделката може да чуете във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие