В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще видим ли още стимули от ЕЦБ след предстоящото заседание

Коментар на Димитър Вучев, В развитие, 20.07.2016

Сградата на ЕЦБ във Франкфурт, Германия. Снимка: Martin Leissl/Bloomberg Сградата на ЕЦБ във Франкфурт, Германия. Снимка: Martin Leissl/Bloomberg

Програмата на ЕЦБ в размер на почти 2 трлн. евро най-вероятно няма да бъде променена на предстоящото заседание на ЕЦБ в четвъртък (20 юли). Нагласите на пазара са, че стимулите ще бъдат задържани въпреки негативния ефект от Brexit. Това каза пазарният анализатор и главен редактор на Bloombergtv.bg Димитър Вучев в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria. 

На графиката е представено отражението на вота във Великобритания върху няколко ключови индикатора. Вучев посочи, че при двойката евро-долар не се забелязва толкова силен ефект, но при Euro Stoxx 50 и MSCI Europe Financials – индексът на финансовия сектор в Европа - той е доста сериозен в посока надолу. 

Драги е изправен пред тежка ситуация, защото в Европа има недостиг на политическа стабилност. "Ако анализаторите упрекват някого, то трябва да е не ЕЦБ, а политическата класа, която не извършва необходимите реформи.", допълни анализаторът. 

Чуйте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие