В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

SAP изненада приятно пазарите с финансовия си резултат

Пазарен коментар на Вероника Денизова в предаването В развитие, 20.07.2016

Снимка: Martin Leissl/Bloomberg Снимка: Martin Leissl/Bloomberg

Търговията в Европа започна позитивно, но инвеститорите предпочитат да останат малко по-предпазливи заради тепърва започващия сезон на отчетите и предстоящото заседание на ЕЦБ утре (21 юли). Това каза пазарният анализатор и водещ на "В развитие" Вероника Денизова в ефира на Bloomberg TV Bullgaria. 

SAP зарадва пазара с по-добри от очакваното финансови резултати и вследствие на това акциите се повишиха с 3%. От началото на годината акциите на компанията се представят доста колебливо, но след вота за Brexit успяха да възстановят стойността си. В момента те достигат цена от 74,6 евро, което е най-високата им стойност от 9 месеца. 

Денизова посочи още, че оперативната печалба на компанията е достигнала 1,520 млрд. евро, което е със 700 млн. евро повече от очакванията на анализаторите. Продажбите са 5,240 млрд. евро и също надскачат очакванията на пазара. Главният изпълнителен директор на компанията посочва, че вотът за Brexit не е имал почти никакво отражение. В момента компанията преструктурира бизнеса си и пренасочва вниманието към облачните технологии и по-малко към продажбата на софтуер.

"Аукционната къща Christie's разочарова доста по отношение на продажбите. Те са свили с 28% през първата половина на годината", допълни Денизова. 

Вижте целия разговор тук:

 

 

Последни новини
Още от В развитие