В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Заради климатичните промени може да стане твърде топло да се работи

Славчо Маринов, пазарен анализатор, В развитие, 19.07.2016

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

В доклад на ООН пише, че загубите от глобалното затопляне може да бъдат до $2 трлн до 2030. Това заяви пазарният анализатор Славчо Маринов по Bloomberg TV Bulgaria. В ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова той говори за загубите от все по-горещите лета върху световната икономика. Повечето от тези загуби ще бъдат поети от възникващите пазари, допълни той.

Часовете работа в Индия и в момента се повишават, тъй като по-честите почивки, свързани жегата, изискват работниците да се сменят за една и съща работа, заяви Маринов. Бедните страни не могат да си позволят да се предпазват от жегата, както богатите, затова те са по-тежко удряни, допълни той.

Повечето климатични споразумения се провалят, защото не е политически изгодно да обясняваш абстрактни ползи на съвременния електорат, каза анализаторът. Повечето хора не могат да мислят абстрактно, заяви икономистът, правейки паралел с обяснението на Милтън Фридман защо Федералната администрация по лекарствата не е особено склонна да дава разрешения за нови медикаменти. 

Чуйте повече:

 

 

Последни новини
Още от В развитие