В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Инвеститорите свикнаха със събития като бунта в Турция

Андрей Стойчев, гл. дилър в DeltaStock, В развитие, 18.07.2016

Андрей Стойчев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Андрей Стойчев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Инвеститорите свикнаха със събития като неуспешния преврат в Турция. Това заяви главният дилър на DeltaStock Андрей Стойчев по Bloomberg TV Bulgaria. В ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова той говори за цялостната световна пазарна конюнктура около петъчните размирици в Кемалската република. Пазарите продължават да отбелязват върхове въпреки събития като това и референдумът във Великобритания, допълни той.

С оглед на исторически големия политически натиск Турската централна банка да понижава лихвите ако тя реши да действа в четвъртък това ще доведе до особено остър спад при лирата, заяви Стойчев. Едно ниво от над 3,30 за долар на края на годината не би ме изненадало, допълни той.

По думите му едно от най-важните неща, които Турция трябва да направи, за да се превърне в нормална европейска държава е да даде независимост на централната банка, за да може тя да оперира изцяло на експертно ниво. Също така трябва да избягва крайнорадикалните мерки, допълни той, подчертавайки, че диктаторските тенденции няма да бъдат особено добре възприети от пазарите. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие