В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Банките и строителството най-губещи от проблемите в Турция

Озан Озкурал, Tanto Capital Partners, В развитие, 18.07.2016

Озан Озкурал Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Озан Озкурал Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Финансовият и строителният сектори ще са най-губещи от краткосрочните турбуленции в Турция, породени от метежа срещу Ердоган. Това заяви управляващият партньор в Tanto Capital Partners Озан Озкурал по Bloomberg TV Bulgaria. В ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова той коментира ситуацията и перспективите на турските финансови пазари. Това ще се дължи на оскъпяването на заемния ресурс, допълни той.

По думите му дългосрочните фундаменти на Турция остават непроменени, както и че подобни краткосрочни турбуленции може да се очакват, бъдейки „развиващ се пазар“. В този контекст най-печеливши ще са инфраструктурния и енергийния сектори, тъй като „Турция ще трябва да инвестира по $10 млрд на година в енергийни мощности, само за да не се изостава от сегашните темпове на растеж на населението“.

Според Озкурал лирата ще продължи да спада спрямо долара, като до края на годината може да завърши на 3,10 – 3,20 за долар. Но това няма да се дължи на политическата нестабилност, а на различните нива на инфлация в САЩ и Турция.

Чуйте повече:

 

Последни новини
Още от В развитие