В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Системата за сигурност във Франция не работи

Рад Манолов, бакалавър от Икономическия университет в гр. Лил, в предаването В развитие, 15.07.2016

Рад Манолов, бакалавър от Икономически университет в гр. Лил. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Рад Манолов, бакалавър от Икономически университет в гр. Лил. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В ежедневието няма напрежение между французите и емигрантите от Северна Африка. От страна на французите няма по-специално отношение към имигрантите, заселили се в страна. Това каза Рад Манолов, бакалавър от Икономическия университет в гр. Лил, в предаването „В развитие“ с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му проблемът е, че има квартали и определена група от хора, за които трудно може да се каже, че са успешно интегрирани в обществото. „Те стоят по цял ден на улицата и получават помощи от френската държава“, каза той. Може би става въпрос за проблем на политиката, смята Манолов.

Французите проявяват разбиране към мюсюлманите, отбеляза още икономистът. Те не се настройват срещу тях. Последните събития в Ница обаче могат да доведат до засилване на политическия популизъм, коментира Манолов. Това ще надигне още повече антиевропейските настроения и желанието за пресичане на имигрантската вълна. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие