В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

От Тереза Мей не се очаква кабинет от приближени

Виктория Тошкова, международен редактор в Investor.bg, във В развитие, 12.07.2016

 Тереза Мей. Лондон, Великобритания. 12. 07.2016. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Тереза Мей. Лондон, Великобритания. 12. 07.2016. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

От Тереза Мей не се очаква кабинет от приближени. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Виктория Тошкова, международен редактор в Investor.bg. В своя коментар в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова, Тошкова каза, че "назначаването на стари приятели и съюзници от страна на Дейвид Камерън", не е било "особено положително възприемано". "Това е една от причините подкрепата за Мей да е толкова силна". 

"Мей е категорична, че Brexit означава Brexit и няма да има нито опити за оставане в ЕС, нито връщане в ЕС през задна вратичка, нито втори референдум. Тя заяви че решението е взето и ще положи всички усилия да излезе от ЕС и то, колкото може по-бързо. Това отговаря и на призивите на Ангела Меркел".

По думите на Тошкова Мей е доста голям защитник на по-широкото участие на жените в политиката и "повече от десетилетие изпълнява менторска роля към жени депутати от нейната партия".  

"Всички, които са работили с нея в правителството, гласуваха за нея. Всеки член на министерски екип гласува за това, а бивши членове на екипа станаха доброволци в кампанията й, за да я подкрепят. Нейни колеги споделят, че наистина е малко трудно да се спечели доверието й, но когато това се случи,  тя не се отказвала от хората си. За това печели голямо доверие и уважение".

"Тя призова за нова стратегия в промишлеността и изказа недиректни критики към Озбърн. Обеща подкрепа за обикновените семейства, а не за привилегированите".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие