В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще излезе ли Великобритания от ЕС само фиктивно

Йордан Агов във "В развитие", 11.07.2016

Йордан Агов, зам. председател на ДСБ София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Йордан Агов, зам. председател на ДСБ София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фактът, че Тереза Мей, макар да не е участвала много активно в кампанията за оставане в ЕС, все пак подкрепяше членството в съюза, я прави перфектен кандидат за наследник на Дейвид Камерън. Това каза Йордан Агов, зам. председател на ДСБ София, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"Сигналите бяха, че Мей ще спечели, независимо от оттеглянето на своя конкурент. Тя спечели три пъти по-голяма подкрепа", каза още Агов. По думите му Мей е подходяща и заради "нейния профил, като човек, който е работил като министър на вътрешните работи и шест години се е занимавал с проблемите на емиграцията. Трябва да се има предвид, че емиграцията бе основна тема и основен мотив за гласуването за Brexit". 

"Може да се окаже, че излизането на Великобритания от ЕС е само фиктивно. Може да е и завоалирано, за пред избирателите".

"Основната задача на Тереза Мей сега е да консолидира партията, а след това да консолидира и обществото. Няма много време за това и тя ще действа не медийно". 

Агов коментира и какъв може да бъде "спасителният пояс" на Великобритания в сценария Brexit, фактора Шотландия, както и предстоящото председателство на ЕС.

 

Последни новини
Още от В развитие