В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Огромно облекчение на пазарите в САЩ

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 08.07.2016

Трейдъри на фондовата борса в Ню Йорк, САЩ. 8.07.2016. Снимка: Eric Thayer/Bloomberg Трейдъри на фондовата борса в Ню Йорк, САЩ. 8.07.2016. Снимка: Eric Thayer/Bloomberg

Wall Street завършва седмицата с положителни настроения, след като докладът за заетостта се оказа много по-добър от очакванията. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан от Bloomberg - Ню Йорк в своя коментар в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Заетостта през юни скочи най-много от октомври насам и това предизвика доста силно повишение на пазарите. Dow Jones е нагоре с над 200 пункта, а S&P е на едномесечен връх, като изтри всички загуби за седмицата. NASDAQ също е на най-високото си ниво от месец насам. Всичко това е огромно облекчение за пазара и  намалява притесненията, че икономиката на САЩ е в застой." 

По думите на Кийнан данните за заетостта са добри, но не твърде добри. "Голямата новина е, че днешното възстановяване върна около 1,4 трилиона долара пазарна стойност, след като тя беше изтрита след вота за Brexit".

"Има хора на Wall Street, които смятат днешното повишение за моментна реакция към всяка голяма цифра, която излезе", каза още анализаторът. "Те вярват, че това само ще увеличи нерешителността на Фед". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие