В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какви ще са новите мерки на Английската централна банка

Пазарен коментар на Делян Петришки, 04.07.2016

Сградата на Английската централна банка. Снимка: Jason Alden/Bloomberg Сградата на Английската централна банка. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Непосредствено след доклада на Комисията за финансова политика Марк Карни, гуверньорът на Английската централна банка вероятно ще обяви мерки. Това каза пазарният анализатор Делян Петришки в своя коментар в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Петришки комисията е „един независим придатък към Банката на Англия, имащ за цел да предвиди рисковете за системата преди те да се случат, за да бъдат предприети мерки. Целта е политиката на действие на банката да бъде само като последна инстанция при криза вместо да се намесва на междинно ниво“.

„Вероятно една от мерките, която ще бъде предприета е оттеглянето на антицикличния буфер. Една от причините за въвеждането му бе охлаждането на жилищния пазар на острова. Това вероятно ще влезе в сила от март следващата година“.

Марк Карни действа, като един от малкото лидери на Oстрова на фона на всички политически противоречия, каза Петришки. "При този Brexit ако има нещо, което да тревожи най-много, то е политическият вакуум, който си остава, не само във Великобритания, но и в ЕС“.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие