В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Федеративният модел на ЕС ще бъде от полза за България

Саша Безуханова, MOVE.BG, във В развитие, 01.07.2016

Саша Безуханова, инициатор и председател на платформата MooveBG Саша Безуханова, инициатор и председател на платформата MooveBG

Brexit е едно проявление на невъзможността на старите формати да обслужват нуждите на новото време. Това каза Саша Безуханова, инициатор и председател на платформата MOVE.BG, в интервю на Вероника Денизова за предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

"Конкуренцията за информация създава среда, в която аргументите отстъпват пред общата тенденция, в която евтината популярност взима връх".

По думите на Безуханова „странното е“, че никой от водещите политици при Brexit не остава в политиката, но Великобритания остава, с финансови загуби, загуба на работни места и загуба на авторитет.

Има дефицити в европейския контекст, каза още специалистът: „Политиката на червените килими има общи правила, но има предпочитани кореспонденти. Политиците в Брюксел са доста затворени и за това са доста неразбрани“.

"Има условия да се върви към федеративен модел, който да осигурява финансово, икономическо приближаване на всички държави членки. Ако това се реши, България ще има много ползи". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие