В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Остава ли Великобритания близо до сърцето на САЩ

Пазарен коментар на Делян Петришки, 28.06.2016

Франсоа Оланд, президент на Франция и Ангела Меркел, канцлер на Германия, по време на пресконференцията в Берлин, Германия, 27 юни 2016. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Франсоа Оланд, президент на Франция и Ангела Меркел, канцлер на Германия, по време на пресконференцията в Берлин, Германия, 27 юни 2016. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че германското правителство ще направи всичко по силите си, за да не позволят на центробежните сили да доведат до сериозни последици за цялостта на Европейския съюз. Това каза пазарният анализатор Делян Петришки в своя коментар в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "Трактовките са, че от тук насетне лидерите и чиновниците в Брюксел ще направят така, че желанията за излизане от ЕС да бъдат много по-трудни. Творците на политиките на ЕС, обаче, ще трябва да обмислят сериозно дали това е добре".

"Изказването на Меркел е, че преговорите за излизане на Великобритания, няма да протичат на базата на благоприятстването на бившия член и няма да се позволи да се търси най-благоприятния момент, за да се извлекат най-добрите ползи от членството".

Интересен остава въпросът, дали Великобритания остава приоритетна във външната политика на САЩ, каза още Петришки. "Великобритания губи статута си на силен съюзник на САЩ в рамките на Европейския съюз". 

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от В развитие