В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще бъде ли намален кредитният рейтинг на Великобритания

Кирил Григоров, прокурист на Българската агенция за кредитен рейтинг, в предаването В развитие, 24.06.2016

Кирил Григоров, прокурист на Българската агенция за кредитен рейтинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кирил Григоров, прокурист на Българската агенция за кредитен рейтинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ще измине време преди международната рейтингова агенция Standard and Poor's реши да промени рейтинга на Великобритания. Рейтингът на ЕС условно вече е паднал. Това каза Кирил Григоров, прокурист на Българската агенция за кредитен рейтинг, в предаването „В развитие“ с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria по повод предупреждението на Standard and Poor's, че върховият кредитен рейтинг на Великобритания може да бъде намален след решението на британците да напуснат ЕС. 

По думите му рисковете ще бъдат основно политически на фона и на подадената оставка от премиера на Великобритания. Предстоят процеси в рамките на Обединеното кралство в контекста на разнопосочното гласуване.

Наблюдават се опити за овладяване на силната волатилна търговия. Няколко централни банки предприеха мерки за успокояване на пазарите, коментира още той. Големите печеливши са доларът, йената и златото с оглед на бягството от рискови активи. В зоната на ЕС и Великобритания ще има процеси, които ще влияят негативно на рейтингите на тези държави в краткосрочен и средносрочен план. Ако се потвърди решението за излизането на Великобритания от ЕС, може да се очаква спад на инвестициите и растежа. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие