В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пазарите реагираха твърде агресивно на Brexit

Валутният трейдър Александър Николов в предаването В развитие, 24.06.2016

Валутният трейдър Александър Николов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Валутният трейдър Александър Николов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Поведението на пазарите след решението за Brexit не беше неочаквано, просто прекалено много се спекулираше през последните дни, за да се променят нагласите. В опитите да се стимулират хората да гласуват за оставане в ЕС, се постигна обратното и те бяха демотивирани. Това каза валутният трейдър Александър Николов в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

"Волатилността на валутните пазари в момента е близо до тази, която се достигна на 24 октомври 2008. Сривът при паунда беше ход на шокови реакции и прекалено агресивно поведение на част от участниците на валутните пазари.", посочи Николов, допълвайки, че пазарите вече се възстановяват. 

Според трейдъра е въпрос на политическо решение как ще се реши проблемът. Има много фактори, сред които кой ще смени Камерън и каква ще е позицията на Шотландия. По думите на Николов по-големият проблем от Brexit ще е за Европа, отколкото за Великобритания. "Най-големият град в Европа е Лондон и има голяма разлика между него и другите градове в ЕС."

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от В развитие