В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Brexit може да предизвика корекция на пазара на акции

Георги Койнов, управител на Първа финансова брокерска къща, в предаването В развитие, 24.06.2016

Георги Койнов, управител на Първа финансова брокерска къща. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Койнов, управител на Първа финансова брокерска къща. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Потенциално Brexit може да е събитието, което да дръпне спусъка за корекция на пазара на акции. Много рядко пазарните участници се оказват толкова неподготвени за събития, за които се говори месеци наред. Очевидно повечето инвеститори бяха позиционирани в грешната посока. Затова станахме свидетели на резки движения при повечето активи. Това коментира Георги Койнов, управител на Първа финансова брокерска къща, в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според него най-големият проблем е, че събитието е безпрецедентно и има неразбиране какво ще се случи в дългосрочен план. Централните банки няма да изиграят сериозна роля за стабилизиране, защото инструментите, с които разполагат, не могат да бъдат решение. "Централните банки продължават да губят авторитет навсякъде по света. Крайно време е да спрат да ни спасяват при всеки спад на пазарите. Има нужда от фискални мерки за реформиране на икономиките.", допълни Койнов. 

По думите му развиващите се пазари са светлият лъч за световната икономика, защото, макар ръстът там да е много нисък, той може да се превърне в двигател. "Наблюдава се свръхпредлагане на суровини и на определени услуги в глобален мащаб. Имаме нужда от по-голямо търсене, което няма от къде да дойде освен от развиващите се държави.", каза още експертът. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие