В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

FTSE 100 може да бъде сред най-добре представящите се индекси

Константин Абрашев, портфолио мениджър на ДСК Родина, в предаването В развитие, 24.06.2016

Константин Абрашев, портфолио мениджър на ДСК Родина. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Константин Абрашев, портфолио мениджър на ДСК Родина. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Brexit може да бъде спусъкът, които да задейства натиска и разпродажбите, водещи до корекция на пазара на акции до края на 2016. Не съществуват предпоставки за ръстове в рамките на следващите месеци. Това каза Константин Абрашев, портфолио мениджър на ДСК Родина, в предаването „В развитие“ с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.  

Дългосрочните инвеститори трябва да бъдат по-дефанзивни в рамките на следващите няколко месеца. Индексът FTSE 100 е един от най-добре представящите се индекси в днешната сесия в Европа благодарение на срива на британския паунд и включените в него експортно-ориентирани компании. Европейският индекс може да бъде един от най-добре представящите се индекси в рамките на следващи месеци при положение, че инвеститорите са хеджирали британския паунд, коментира още експертът. 

Централните банки ще успеят да овладеят напрежението на финансовите пазари, смята още Абрашев. Интервенции от страна на централната банка на Англия може да се очакват през средата на следващия месец или август. Експертът очаква преди това действия от страна на Централната банка на Япония.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие