В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Сега е времето на спекулантите, а не на инвеститорите

Димитър Цонев, управител на българския клон на Адмирал Маркетс, в предаването В развитие, 22.06.2016

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Сега хората, които спекулират, ще направят повече пари от тези, които инвестират. Очакват се бързи действия и преливане на несигурните пари от едно място на друго. Това каза Димитър Цонев, управител на българския клон на "Адмирал Маркетс", в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него волатилността е изкуствено задържана доста дълго време, а инвеститорите са изгубили доверието си в пазарите и управляващите. По думите на Цонев растежът в IT сектора е силно раздут и скоро може да се очакват корекции.

"Повечето от големите играчи са излезли вече от пазара и чакат следващата корекция, когато да влязат отново, както през 2008, и да купят въпросните класове активи на по-ниска цена.", обясни той. 

По думите на експерта колкото и да се говори за индекси днес, инструментите с фиксирана доходност продължават да дават по-добра доходност от акциите. Цонев бе категоричен, че кампанията около референдума за Brexit е била изцяло медийна. "Този референдум навреди на британската икономика, а не й помогна, защото причини отдръпването на множество инвеститори." Според експерта най-голямата опасност за Великобритания в момента е забавянето на световната икономика. Прогнозата му е, че сме се насочили към глобална рецесия. Той допълни, че пазарът е положително настроен за изхода от референдума за Brexit. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие