В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пазарът на имоти отбелязва устойчиво развитие

Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net, в предаването В развитие, 23.06.2016

Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Песимистичните прогнози за срив на пазара на ваканционни имоти не се оправдаха. Очаква се руските купувачи, които са пренасочили своите изисквания към жилищни имоти, да бъдат изместени най-вече от български такива. Наблюдава се интерес от Близкия изток и Китай, увеличават се клиентите и от Украйна. Това каза Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net, в предаването „В развитие“ с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Пазарът на имоти отбелязва устойчиво развитие. Наблюдава се устойчиво развитие в търсенето на имоти в строеж, където от imoti.net отчитат ръст от 26%. Изгодните условия за ипотечно кредитиране също се отразява благоприятно на пазара.

Няма притеснения за надуването на балон на имотния пазар по Северното Черноморие, коментира още Стойчева. 60% от купувачите закупуват имот за задоволяване на собствени нужди, 12% с цел подобряване условията на живот на свои близки и 4% с инвестиционна цел. Положителна е тенденцията на пазара на градски имоти във Варна. От началото на тази година се наблюдава увеличение на сделки с имоти между 100-150 хил. евро.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие