В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Протестите в Скопие са заради неизпълнен краен срок за реформи

Андрей Николовски, стажант в македонското посолство в Лондон, В развитие, 22.06.2016

Андрей Николовски Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Андрей Николовски Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Размириците в Скопие в понеделник бяха заради неизпълнен краен срок за удовлетворяване исканията на протестиращите от април. Това заяви в ефира на „В развитие“ с водещ Делян Петришки стажантът в македонското посолство в Лондон, възпитаник на University of Essex и настоящ студент по магистратура по „Международни отношения, дипломация и външна политика“ в City University Андрей Николовски, който освен това говори за икономическата ситуация в Македония, евроинтеграцията на балканската страна и настроенията около Brexit на Острова.

А исканията им именно бяха оставката на Георге Иванов и гаранции т.нар. „специалната прокуратура“ да си свърши работата до край и да вкара обвинените политици в затвора, каза Николовски, като добави, че крайния срок това да се изпълни беше неделя, и поради това в понеделник имаше нови протести.

По думите му въпреки че Македония към настоящия момент не изпълнява критериите за членство в ЕС и НАТО, „те все може да дойдат на място доколкото ги нямаше проблемите с Гърция за името.“

Ако Великобритания излезе от ЕС те ще зависят само от Америка, каза Николовски като допълни, че САЩ нямат интерес от фрагментиран Европейски съюз, но все пак желаят той да не е твърде мощен.

Целия разговор може да видите тук:

 

Последни новини
Още от В развитие