В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Brexit е във фокуса на централните банки

Радина Колева, международен редактор на Investor.bg, в предаването В развитие, 21.06.2016

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

ЕЦБ е готова да действа с всички налични инструменти в рамките на мандата си, за да противостои на всякакви пазарни турбуленции, ако британците решат да подкрепят излизането на страната от ЕС. Това каза международният редактор на Investor.bg Радина Колева в предаването „В развитие“ с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria по повод изявлението на президента на ЕЦБ Марио Драги пред Комисията по икономически и парични въпроси в Европейския парламент.

Драги посочи, че от утре започва втората сесия на т.нар. дългосрочни операциите по рефинансиране, като лихвата по тези кредити може да достигне депозитната лихва на ЕЦБ, която се намира на отрицателна територия. Очаква се от програмата да извлекат полза малките и средни предприятия. Според председателя на ЕЦБ процесът по изкупуване на корпоративни облигации, който започна на 8 юни, се движи плавно, а банкерите не виждат препядствия пред неговото изпълнение. 

Отвъд Океана Джанет Йелън предупреди, че един евентуален Brexit може да има големи последици върху глобалната икономика и стабилността на финансовите пазари, коментира още Колева по повод изявлението на председателя на Фед Джанет Йелън пред конгресмени в САЩ.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие