В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Финансовият сектор е под най-голямо напрежение от Brexit

Димитър Шуйцов във В развитие със Свилен Колев, 10.06.2016

Димитър Шуйцов, дилър "Международни финансови пазари", BenchMark Finance. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Шуйцов, дилър "Международни финансови пазари", BenchMark Finance. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изглежда пазарите оценяват вероятността за Brexit, като доста висока и дори над очакванията, регистрирани в социологическите проучванията. Това каза Димитър Шуйцов, дилър "Международни финансови пазари", BenchMark Finance в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria със Свилен Колев от Investor.bg. 

"Има много сериозно напрежение, което не се беше наблюдавало от времето, когато се говореше за излизането на Гърция от еврозоната".

"Търговията британски паунд-евро е доста изнервена. Инвеститорите вече са се позиционирали за Brexit.

Паундът спадна още преди няколко седмици до 7-годишно дъно.

След това възстанови част от позициите си, защото големите инвеститори вече са се препозиционирали и не предприемат нищо".

Според анализатора Английската централна банка ще изчака и ако станем свидетели на Brexit, ще се намеси.

По думите му финансовият сектор е под най-голямо напрежение от предстоящия вот, защото много големи банки са лицензирани във Великобритания и може да се окажат без лиценз за Европа, ако британците решат да напуснат ЕС.

"Очаква се една доста сериозна волатилност, която да е непредвидима и това може да причини неочаквани загуби на инвеститорите".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие