В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Г7 отказа да приемe предупреждението на Шиндзо Абе

Коментар на Ивон Ман във В развитие, 30.05.2016

Шиндзо Абе, министър-председател на Япония. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Шиндзо Абе, министър-председател на Япония. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Лидерите на Г7 просто отказаха да приемат предупреждението на Шиндзу Абе за надвиснала криза, подобна на тази след фалита на Lemon Brothers". Това каза Ивон Ман, Bloomberg News в своя коментар от Исешима, Япония, за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Японският премиер не успя да ги убеди да включат подобно предупреждение в комюникето след срещата. Вместо това те говорят как да заздравят устойчивостта на собствените си икономики, за да избегнат опасността от нова криза".

По думите на Ман е била коментирана и координацията на усилията в подкрепа на растежа: "Рецептата за това, обаче остава обвързана с решаването на геополитически проблеми". 

Фактът, че Абе говори за криза, подобна на тази след фалита на Lemon Brothers говори за това, че той може би се кани да отложи вдигането на данъците върху продажбите и според местните медии това може да се случи още тази седмица, каза още Ман.

"Що се отнася до Brexit, след 11 часа разговори тази тема намери място в заключителното комюнике. Лидерите казват, че той крие сериозен риск за световната икономика и потенциално може да преобърне тенденциите на съживяване на международната търговия и инвестиции, наред със създаването на нови работни места". 

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от В развитие