В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Безкешовите транзакции се очаква да достигнат $616,9 млрд.

Пазарен коментар на Вероника Денизова, 24.05.2016

Водещите европейски страни за безкешови разплащания. Снимка: European Central Bank 2015 Водещите европейски страни за безкешови разплащания. Снимка: European Central Bank 2015

Проучване на Visual Capitalist показва, че кешовите разплащания вече не са толкова популярни, докато безкешовите транзакции се разпространяват все повече и придобиват все по-значима роля в обществото ни. Това каза Вероника Денизова в своя пазарен коментар в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Според оценки на Федералния резерв безкешовите транзакции се очаква да достигнат $616, 9 млрд. през 2016 в световен мащаб.

На глобално ниво страната, в която безкешовите плащания са се наложи най-много е Сингапур с 61%. След нея с 60% се нарежда Холандия, следвана от Франция и Швеция с 59%. На последните места в класацията се нареждат Малайзия, Саудитска Арабия, Перу и Египет.

На континентално ниво Северна Америка води в класацията, където 52% от разплащанията са безкешови. На дъното се нареждат Африка с около 1% и Азиатско-тихоокеанският регион с 2%.

Вижте повече от видеото:

 

 

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие