В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българската IT индустрия се специализира във високите бизнес предизвикателства

Димитър Николов във В развитие, 19.05.2016

 Димитър Николов, InterConsult Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Николов, InterConsult Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дали България ще стане Силициевата долина на Балканите, много зависи от това какво е определението, което даваме. Трудно ще достигнем капацитета за доставка на една голяма услуга на индийците, трудно ще достигнем дори украинците, но не в това ни е стойността. Това каза Димитър Николов, InterConsult Bulgaria в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. 

"България е започнала като аутсорсинг дестинация преди 25 години, защото ние сме по-близки културно от индийците. 

На пук на това, че ни е малък капацитетът, защото обемът ни, като държава е малък, ние имаме доста добре развито с годините ноу-хау , което малко по малко трансформира дейността ни от това да предлагаме чист аутсорсинг".

Много често западни компании се допитват до български фирми с желанието те да разрешат по-сложни бизнес проблеми, отколкото индийците биха могли да разрешат, каза още Николов.

"Това е диверсификаторът на България. Ние допринасяме с доста висока бизнес стойност. Решават се високи бизнес предизвикателства".

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от В развитие