В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Акциите в Европа отстъпват от двуседмичния си връх

Пазарен коментар на Юън Потс, 19.05.2016

Лондонската фондова борса. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Лондонската фондова борса. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Всички погледи в Европа са насочени към полет MS804 от Париж до Кайро, който изчезна от радарите рано тази сутрин. Докато пазарите очакват повече подробности, акциите на туристическите компании отчитат спад. Около три часа след откриването на сесията всички основни европейски пазари са на червено и отстъпват от двуседмичния си връх. Това коментира за Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон.

Минодобивната промишленост е най-слабо представящият се сектор днес заради спада в цените на металите. Anglo American и производителят на злато и сребро Fresnillo бележат спад от 5%. 

Bayer е направил предложение за купуване на американския производител на семена Monsanto. Ако успее, това ще създаде най-големия в света доставчик на селскостопански химикали. Акциите на Bayer изгубиха 8% тази сутрин, тъй като инвеститорите се притесняват, че такава сделка ще натежи върху кредитния рейтинг на компанията.  

Чуйте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие