В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как да разпознаем младите таланти във футбола?

Роберто Патраси, съветник на италианската футболна асоциация и Ивайло Рачев, представител на ФК Милан за България, в предаването В развитие, 09.05.2016

Роберто Патраси, съветник на италианската футболна асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Роберто Патраси, съветник на италианската футболна асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Много е важно какви цели си поставя една футболна школа или клуб. Талантите, които биват откривани в структурата на един отбор, се изграждат в продължение на години. Това каза Роберто Патраси, откривател на таланти във футболен клуб Милан, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria в интервю на Велко Каменов на 9 май 2016.

Заедно с Ивайло Рачев, представител на ФК Милан за България, той коментира факторите и механизмите, необходими за откриването на млади таланти във футбола. 

Телевизията е важен фактор за развитието на футбола. В Италия телевизионните права за Серия А струват над 1 млрд. евро. В Англия тези суми достигат двойно-тройно по-големи размери, каза Патраси.

"Който гледа футбол, иска да гледа спектакъл".

Според Роберто Патраси чрез приходите от телевизионни права малките футболни клубове вече могат да си позволят да изграждат по-добри футболни играчи.

Регулациите на държавата и БФС се опитват да подпомогнат развитието и намирането на млади таланти във футбола, но това не винаги е съпоставимо с реалностите. Фактът, че не съществува нито една чуждестранна футболна школа отговаря на въпроса, каза от своя страна Рачев.

Роберто Патраси пристигна в София за участие в международната конференция "Образование и бизнес-Бъдещите лидери", организирана от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria на 11 май 2016.

Вижте повече във видеото:

Вижте още снимки от събитието и линкове към презентациите на лекторите.

Последни новини
Още от В развитие