В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Парализираща волатилност удря пазарите

Пазарен коментар на Юън Потс, 03.05.2016

Лондонската фондова борса. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Лондонската фондова борса. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Парализираща волатилност засяга пазарите. Това са думите на изпълнителния директор на UBS Серджо Ермоти, след като най-ценната банка в Швейцария отчете спад на печалбите за Q1 с 64%. Резултатите, които не отговориха на очакванията, понижиха акциите на UBS с до 6,7%. Като цяло банковият сектор е най-зле представящият се тази сутрин. Около 3 часа след началото на търговията европейските капиталови пазари са на червено. Всеки сектор на Stoxx 600 е надолу, като компаниите от минния сектор, петролните компании и автопроизводителите се представят най-зле в момента. Това коментира за Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон.

Европейската комисия намали с един процентен пункт прогнозния БВП за еврозоната. Комисията смята, че икономиката в еврозоната ще нарасне с 1,6% през тази година и с 1,8% през следващата година. Инфлацията ще достигне 0,2% през 2016, което е доста далеч от таргета на ЕЦБ.

Вижте повече от коментара тук:

 

Последни новини
Още от В развитие