В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България е сред лидерите при фиксираните мрежи

В развитие, 27.04.2016

Деян Кастелиц, главен директор „Технологии“ в Mтел. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Деян Кастелиц, главен директор „Технологии“ в Mтел. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В момента разглеждаме пазара и виждаме две възможности за разширение извън България, а в България посланието ни към клиентите е, че искаме да бъдем номер едно в телекомуникациите тук.

Това каза Деян Кастелиц, главен директор „Технологии“ в Mтел в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с Димитър Вучев в интервю по повод официалното представяне на 4G мрежата си в България.

“Официално представихме, не само 4G мрежата, но и всички други разработки, които правим в Мтел.

България е една от последните страни, в която се въвежда тази технология, която изключително много подобрява преживяването на потребителите”.

Разширяване на спектъра

На въпроса къде се намира българския телекомуникационен пазар в сравнение с останалите държави Кастелиц каза, че в България има два типа мрежи.

"Единият тип са фиксираните мрежи, при които България е много напред в класирането и достига едни от максималните ни скорости. При мобилните мрежи конкуренцията е много висока и единственото, което бе нужно бе въвеждането на 4G мрежата, а скоро очакваме разрешение за увеличаване на скоростта до 130 mbps".

 

Чуйте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие