В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Клинтън е по-добрият кандидат от Тръмп, икономически

В развитие 25.04.2016

Хилъри Клинтън, кандидат за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg Хилъри Клинтън, кандидат за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

"Икономическата програма на Доналд Тръмп ще прати САЩ в икономическа изолация." 

Това заяви по Скайп в ефира на „В развитие” академическият директор на Фондацията за икономическо образование (FEE) в САЩ, който коментира тенденциите в кандидатурите за номинациите на двете главни партии в Страната на неограничените възможности, а както и политико-икономическата ситуация в България, а както и тенденциите на централизация в ЕС и логичното, според него, решение за Brexit.

"Това ще бъде взривоопасно за САЩ, тъй като щатската икономика е силно интегрирана с тези на САЩ и останалата част от света."

За разлика от него, Хилари Клинтън е част от статуквото и нейната програма не включва големи отклонения от външнополитическия курс на страната, каза Цоневски.

„Поради тази причина икономически тя е най-удачния кандидат”

 Дори и британците да гласуват с „да” на референдума, Великобритания няма да напусне ЕС, смята той, като поясни, че „икономиките са толкова силно свързани, че такова едно събитие би причинило невъобразими сътресения на пазарите”.

 

Последни новини
Още от В развитие