В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Модернизиране на БФБ ще раздвижат подценения пазар

В развитие, 15.04.2016

Стойко Радиев, финансов анализатор от ПФБК. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стойко Радиев, финансов анализатор от ПФБК. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Опитите за модернизиране на БФБ имат потенциал да раздвижат генерално подценения пазар. Това каза Стойко Радиев, финансов анализатор от Първа финансова брокерска къща (ПФБК) в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Българският пазар е генерално подценен.

Това е следствие на много фактори - ликвидността на нашата борса или по-скоро липсата на такава, ограниченият фрифлоут на българските компании.

Това е основната тенденция. От друга страна в момента наблюдаваме множество опити за модернизиране на българския пазар, като SEE Link, които хипотетично биха могли да раздвижат борсата. Мерките имат потенциал, всичко е въпрос на имплементация".

По думите на анализатора по-силно представяне можем да очакваме в туристическия сектор, "поради икономически и демографски причини в Гърция, както и поради терористичните актове, които се случват на конкурентни пазари, като Египет и Турция.

"Регулирането на енергийния пазар може да доведе до подем в него, но очаквам по-слабо представяне на финансовия сектор", каза Радиев. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие