В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Акциите на автомобилните производители с най-голям спад в Stoxx 600

Пазарен коментар на Юън Потс, 15.04.2016

Логото на VW. Снимка: Jason Alden/Bloomberg Логото на VW. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Акциите на европейските пазари остават без сериозни изменения днес на фона на данните за ръста на китайската икономика с 6,7% през първото тримесечие на годината и данните за корпоративните печалби. Това коментира за Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон.

Акциите на автомобилните производители спаднаха най-­много в Stoxx 600, като Volkswagen отново спадна, след като стана ясно, че делът му на европейския автомобилен пазар достига до 5-­годишно дъно. Според Асоциацията на европейските производители на автомобили търсенето на нови автомобили се покачва с 5,7 % през март, което е 31-ви последователен месец на растеж.

Carrefour, най-­голямата верига за продажби на дребно във Франция, отбеляза ръст в бразилското си поделение, където продажбите се покачиха с 9,9 %, въпреки това, че страната е в рецесия.

В очакване сме на срещата в Доха, на която ще се съберат държавите, които отговарят за около 60 на сто от световното производство на петрол. На дневен ред ще е замразяването на производството, за да се стабилизират цените.

Вижте повече от неговия коментар тук:

 

Последни новини
Още от В развитие