В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ръст при световните акции след данните за износа на Китай

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, 13.04.2016

London Stock Exchange Group Plc's (LSE) - Photographer: Jason Alden/Bloomberg London Stock Exchange Group Plc's (LSE) - Photographer: Jason Alden/Bloomberg

Световните акции се покачват благодарение на силните данни за търговията в Китай. Ръстът в износа подкрепи производителите на суровини и енергийните компании. STOXX 600 достигна най-високото си ниво за месеца. FTSE 100 се връща отново на зелена територия. Италианският основен индекс беше подсилен от доброто представяне на банките. Monte dei Paschi di Siena и Unicredit се покачиха с над 5%, след като правителството реши да подпомогне банките в затруднение. Това коментира за Bloomberg TV Bulgaria Сандра Килхоф от Bloomberg в Лондон.

Петролът продължи да спада от най-високите си нива от над 4 месеца. Сорт „Брент“ е надолу с над 1%. Лирата отново се търгува със спад спрямо долара. Очаква се слабостта й да продължи до референдума за BrexitТя спадна с почти 7% през 2016. Веригата за продажби на дребно TESCO е сред най-зле представящите се днес. 

Чуйте повече за представянето на европейските пазари във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие