В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

На CFO трябва да се гледа като на бизнес партньор от собствениците

Юлиян Михов, директор в EY България, в предаването В развитие, 07.04.2016

Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg

За трета поредна година EY съвместно със списание Forbes България организира конкурс за главен финансов директор на годината. Четири основни категории и голямата награда за главен финансов директор на 2016 могат да си оспорват всички представители на финансовата индустрия, които имат поне едногодишен стаж на позицията финансов директор или сходна на нея. Нашата основна цел е да демонстрираме на голямата аудитория добрите практики както в развитието на професията на финансовия директор, така и на това как хората, заемащи тази позиция, допринасят за развитието на компанията, в които работят. Това каза Юлиян Михов, директор в EY България в интервю за Делян Петришки в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му е важно номинационната форма да бъде ясна, за да може да бъде отличено с какво отделният финансов директор е различен, с какво дава принос както за своята професия, така и за компанията, в която работи.

Тенденцията в развитието на позицията на финансовия директор в наши дни трябва да претърпи трансформация от един редови служител на компанията в един бизнес партньор на собствениците и на управителните органи, ако самият финансов директор не е част от тях, коментира още той. 

Едно от посланията, които инициативата Конкурс CFO на годината/CFO OF THE YEAR се опитва да предаде, е, че финансовият директор не е просто едно колело от веригата на счетоводния или финансов екип на дадена компания. Това е човекът, който участва дейно в разработване на стратегии и тяхното реализиране, каза още той.

Въз основа на предходните две издания на конкурса и сегментация на хората, които участват в него, Михов посочи, че 60% от кандидати са жени, най-голям е делът на хората на възраст между 30-40 години и на представителите на мултинационални компании в България. Увеличава се все повече броя на участниците, които представляват български компании. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие