В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Затишие пред буря на финансовите пазари?

Пазарен коментар на Мартин Илиев, част II, 04.04.2016

Щатски долари. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Щатски долари. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Доларът се опитва да се откъсне от своеобразното дъно, на което се намира. Американската валута изтри голяма част от загубите, натрупани през ранните часове на днешната сесия, особено след изявлението на председателя на Фед в Бостън Ерик Розенгрен. Това каза пазарният анализатор Мартин Илиев в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Доларовият индекс, който измерва представянето на зелените пари спрямо 6 международни валути, се откъсна от 5-месечно дъно.

МВФ очаква, че пазарите ще са стават все по-податливи на китайски сътресения. След турбуленциите в началото на година в Китай се наблюдава леко успокоение, като основният информационен поток се откъсна от всичко, което се случва в страната. Големият въпрос обаче е дали това всъщност не представлява затишие пред буря. Фундаментите не са изчистени. Възможно е да видим повторение на сценария в началото на 2016 в Китай, тъй като видяхме, че пазарите са зависими от евентуални сътресения във втората най-голяма икономика в света, коментира още той.

Вижте целия коментар във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие