В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Борсовите индекси отвъд Океана търсят посока

Пазарен коментар на Мартин Илиев,04.04.2016

Сградата на Федералния резерв във Вашингтон. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Сградата на Федералния резерв във Вашингтон. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

В последно време пазарните участници, търсейки посока, се влияят доста тясно от изявленията на представителите на Фед. През днешната сесия борсовите индекси се смъкнаха от най-високите си нива от началото на годината. Това каза пазарният анализатор Мартин Илиев в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

С тези червени цветове на индексите от началото на днешната сесия се прокрадна въпросът, а именно "ще намерят ли пазарните участници в изказванията на толкова много представители на Фед някакви аргументи за продължаване на тласъка, който изживяват пазарите отвъд Океана от средата на февруари 2016 насам", коментира още той.

Данните за фабричните поръчки в САЩ, който се смъкват с 1,7%, загатват за поредно свиване на БВП. Индексът на страха VIX скача рязко през днешната сесия на фона на изминалите и предстоящи през седмицата изявленията на представители на Фед.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие