В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Автомобилните производители поведоха спада на акциите в Европа

Пазарен коментар на Юън Потс, 05.04.2016

Лондонската фондова борса. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Лондонската фондова борса. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Пазарите на акции в Европа отвориха по-надолу днес и продължиха с разпродажбата си, като Stoxx 600 беше надолу с около 1,9%. Всички сектори и всички основни пазари се търгуват на червено. Производителите на автомобили и суровинните акции водят загубите като PSA Peugeot Citroen спадна с повече 6%, след като прогнозира, че разходите ще натежат на печалбите в следващите години. Пазарите приемат слабите данни от най-силната европейска икономика. Поръчките в германските фабрики спаднаха неочаквано с 1,2% през февруари, докато анализаторите очакваха ръст от 0,3%. 

В интервю за телевизия Bloomberg управляващият директор на МВФ Кристин Лагард коментира Гърция, Brexit и възможностите за световния растеж. Тя каза, че МВФ ще преговаря добросъвестно с гръцкото правителство, като преговорите ще бъдат насочени към възстановяването на финансовата стабилност и придаване на устойчивост на дълга. По отношение на световната икономика Лагард заяви, че световните икономически очаквания са се понижили през последните 6 месеца. Тя посочи забавянето в Китай, по-ниските цени на суровините и рискът от финансови сътресения като фактори, които допринасят за това забавяне.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие