В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пеева: Очакваме разнообразяване на акционерната база

В развитие, 01.04.2016

Даниела Пеева, директор за връзка с инвеститорите на Монбат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Даниела Пеева, директор за връзка с инвеститорите на Монбат. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В близко бъдеще очакваме разнообразяване на акционерната база и навлизане на чуждестранни инвеститори, които в последните години определено липсват. Това каза Даниела Пеева, директор за връзка с инвеститорите на Монбат в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria. Пеева коментира фактът, че Монбат е една от трите български компании, които влизат в регионалния индекс на сините чипове SEE LinX и SEE LinX EWI. Другите две компании са Софарма и Адванс Терафонд.

„Присъствието ни в двата индекса със сигурност ще допринесе за повишаване на видимостта на Монбат, като борсовопредставена компания. По този начин се надяваме да бъде стимулирана търговията с ценни книжа на компанията и акцията ще бъде оценена подобаващо от страна на инвеститорите“.

Не е изненада за мен, че именно тези три компании са включени в индексите, защото миналата година се проведе едно проучване за най-добри практики в областта на разкриване на информация и именно тези три български компании бяха включени - Монбат, Софарма и Адванс Терафонд, каза Пеева.

„Разкриваме целия обем информация на български и английски, така че достъпът до информация за чужденци също е гарантиран“.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие