В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските акции продължават изоставането си от американските

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, 31.03.2016

Сандра Килхоф. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сандра Килхоф. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Stoxx 600 е надолу с малко над 1%, като CAC, Dax и FTSE също са на червено. Видяхме ужасен старт на годината за европейските акции, в момента те изостават от американските с най-много от 2003 насам. Докато S&P 500 успя да изтрие годишния си спад за малко повече от месец, Stoxx 600 се е насочил към загуба от 6,7 % за това тримесечие. Това коментира за Bloomberg TV Bulgaria Сандра Килхоф от Bloomberg в Лондон.

Инфлацията в еврозоната е отрицателна за втори пореден месец през март, преди ЕЦБ да започне разширеното изкупуване на дълг от утре. CPI индексът в еврозоната спадна с 0,1% спрямо година по-рано. Голямата изненада тази сутрин дойде от Германия, където безработицата остана непроменена през март, като прекъсна серия от 5 поредни месеца на спад. 

Петролът спада в САЩ, след като запасите останаха на най-високите нива за повече от 80 години. Британската икономика завърши 2015 с повече инерция от очакваното. БВП се повиши с 0,6% през четвъртото тримесечие, вместо с очакваните 0,5%. Това се дължи на тласък от сектора на услугите, индустриалното производство и строителството. 

Чуйте целия коментар тук:

 

Последни новини
Още от В развитие