В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дигиталните решения следват потребитeля

В развитие, 31.03.2016

Орлин Дочев, управляващ партньор в Next Consult, и Георги Малчев, управляващ партньор в xplora.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Орлин Дочев, управляващ партньор в Next Consult, и Георги Малчев, управляващ партньор в xplora.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Клиентските пътешествия са всички взаимоотношения, които искаме или трябва да имаме с клиентите по множество канали в цялата ни комуникация с тях. Това каза Орлин Дочев, управляващ партньор на Next Consult, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria в директно включване от IAB Forum, София.

По думите му благодарение на технологиите в момента всички сме свързани и си имаме супер компютри в джобовете. Чрез новите технологии е възможно персоналното достигане до всеки един клиент и адресирането му според неговите нужди.  

Дигиталните решения следват потребитeля – там, където са хората, там са и дигиталните решения, каза още Георги Малчев, управляващ партньор в xplora.bg. Тези решения стават все по-демократични чрез използването на социалните мрежи Google, Facebook. "Всичко, което е тази дигитална екосистема се развива все повече", смята експертът.

Хората харесват дигиталната реклама, защото могат да контролират взаимодействието. Според глобално проучване на “Нилсен“ за доверието в рекламата всяка година хората вярват все повече в сайтовете на компаниите. Потребителите вярват 51% на и-мейл, който са получили, но ако се записали за него, т.е. ако го видят по начин, който не прекъсва тяхната пътека. Тук е голямата разлика в дигиталната реклама, каза Малчев.

По думите на Орлин Дочев дигиталното не е нещо ново, а нещо различно. Компаниите трябва да преминат тази дигитална трансформация не само в маркетинга, но и във всички дейности в самата компания. Целият бизнес модел трябва да се смени през този дигитален контекст. 

Вижте целия коментар във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие