В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Технологичният сектор като решение за растящата несигурност на пазарите

Финансистът Павел Бандилов в предаването В развитие, 22.03.2016

Финансистът Павел Бандилов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Финансистът Павел Бандилов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Технологичните компании са тези, които могат да издърпат пазара в момента, защото създават стойност и предлагат иновации. Дори да се изолираме от терористичните атентати, през последните 10 години светът става все по-несигурен. Те просто допълнително сразиха и малкото останал оптимизъм у инвеститорите. Атентатът в Брюксел ще нанесе щети на цялата световна икономика. Затова очакваме индексите да са на червена територия и през следващите няколко дни. Това заяви финансистът Павел Бандилов в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му политическата ситуация все повече влияе на пазарите и подсилва усещането за несигурност. Затова сега е по-безопасно да се инвестира в консервативни инструменти.

Липсата на организация по отношение на бежанския проблем е това, което притеснява обществото и пазарите.

Бандилов коментира и политиката на централните банки. Според него желаната инфлация не се появява, защото се отразява във финансовите инструменти. По думите му банковият сектор днес е изправен пред сериозни предизвикателства и това е сред причините за слабите покачвания на БВП.

Заради ниските лихвени проценти той работи на нисък марж и освен това е подложен на огромни рестрикции. Хората не осъзнават колко е натегнат банковият сектор като такъв, който трябва да разпределя благата, като пункт, през който минават финансовите потоци от обществения към частния сектор.

 

Последни новини
Още от В развитие