В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Париж: След атентатите в Брюксел ще се проверяват и влаковете по вътрешни линии

В развитие, 22.03.2016

Париж. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Париж. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Повишени са мерките за сигурност в Париж, след новината за атентатите в белгийската столица, макар че преди няколко седмици извънредните мерки, въведени на 14 ноември миналата година бяха официално продължени. Това каза адвокатът в Париж Любомир Роглев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. Засилена е охраната на летищата , метростанциите, гарите и обществените места.

"Пазарът в Париж реагира веднага на новината, като е регистриран спад с около 1-2%", каза Роглев. Реакциите на политиците също не са се забавили. 

"Това, което беше въведено още след 14 ноември е следното: поставиха се специални патрули на международните влакове, а сега предложението е проверките на лица и на багаж да важат и за вътрешните линии. Такива проверки се правят и в редица магазини и други обекти, където се предполага, че се струпват повече хора. Патрулите на жандармерията което редовно се виждат по парижките улици и за сега не е ясно дали ще има увеличение", каза още Роглев.

По думите на журналиста министърът на вътрешните работи на Франция е заявил, още преди атентатите, че е имало опити за атентати, но те са били успешно предотвратявани, благодарение на антитерористичните мерки, предприемани от правителството. 

Една от мерките, която е позволила някои от атентатите да бъдат предотвратени, е заподозрените да бъдат задължени под домашен арест от полицията без решението да минава през съда. 

Вижте повече от коментара във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие