В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Необходими са обединени усилия в борба срещу тероризма

Владимир Кисьов, директор на Европейския институт, В развитие, 22.03.2016

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Необходими са обединени усилия за една по-силна Европа и обмяна на информация между отделните страни за справяне с терористичните атаки. Това каза Владимир Кисьов, директор на Европейския институт, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Не може да говорим за отстъпване на човешките права, когато не се спазват човешките правила.

Ситуацията около атентатите в Европа е резултат на либералната политика на европейските политици и привличането на евтина работна ръка от колониите преди години, каза още той.

Ако европейските политици се бяха съобразили с тревожните сигнали от 2013-2014 за създаването на такава мрежа и внедряването на обучени терористи в Белгия, Моленбек, нещата нямаха да изглеждат по този начин сега. След днешните събития европейските институции и целия свят реагираха с призив за обединение и борба срещу тероризма. Съвременната цивилизация може да се справи с това. За целта обаче са необходими обединени усилия и обмен на информация между страните.

Според Кисьов България има достатъчна степен на подготовка за подобни сценарии и няма да допусне както това явление с бежанския поток, така и ще бъде безкомпромисна в борбата с терористите.

Повече може да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие