В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Български: 7 млн. деца са участвали в Global Money Week

В развитие, 22.03.2016

Георги Български, член на СД на БФБ-София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Български, член на СД на БФБ-София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Като цяло образованието, грамотността са фактори, които не биха допуснали инциденти, като атентата в Брюксел. Хората, които са образовани, са креативни, те добавят, а не разрушават и не отнемат стойност от икономиката. Това каза Георги Български, член на съвета на директорите на Българска фондова борса - София в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. Той коментира участието на БФБ в международна глобална инициатива за ограмотяване на учениците от цял свят – Global Money Week.

"Ние се включваме за втори пореден път в тази инициатива. На нея участват 38 борси от целия свят, 140 страни, над 1000 институции7 млн. деца са имали допир до професионалналисти във финансовата сфера". 

По думите на Български много млади хора, а и много хора на възраст, не познават финансовите услуги, които ползват - какво е банков кредит, какво е капиталов пазар. 

"Както не игнорираме знанията за историята и литературата, така не трябва да се подценява и важността на познанията за основни услуги, като финансовите, които всеки един от нас използва".

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие