В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще успее ли Twitter да чества и 20-годишнина?

Елена Кирилова, технологичен редактор на Investor.bg, В развитие, 21.03.2016

Елена Кирилова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Елена Кирилова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Инвеститорите са доста притеснени от резултати на компанията от гледна точка на растежа на броя нови потребители. Същевременно обаче видяхме, че компанията отчете ръст от 48% на приходите през последното тримесечие. Въпреки това тези данни не успяха да успокоят инвеститорите. Цената на акции на Twitter спада значително. В момента тя е малко над $16 в сравнение със стойността от $44,94 по време на IPO на компанията. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Twitter разчита много повече на рекламните си приходи. Глобалните приходи на компанията за четвъртото тримесечие достигнаха $720 млн., от които $610 млн. идват по линия на реклами. Тwitter предлага все по-интересни реклами на своите клиенти. Към началото на февруари компанията има над 130 хил. рекламодатели, посочи Кирилова.

Тя коментира още перспективите пред развитието на компанията. Twitter залага на нещо основно в обществото като цяло, а именно на комуникацията и възможността за изразяване на мнение. Според нея, ако компанията заложи наистина на това да бъде платформа на лидери на мнение, тя има много по-големи шансове да оцелее още 10 години, макар и в по-малък размер, отколкото като масова платформа от типа на Facebook например. Технологичният редактор на Investor.bg отбеляза, че в момента компанията среща голям конкурент и в рекламния бизнес в лицето на Snapchat. 

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие