В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Демокан: Borsa Istanbul се покачва за осми пореден ден

В развитие, 09.03.2016

Симин Демокан. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Симин Демокан. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Borsa Istanbul се покачва за осми пореден ден, достигайки най-високите си нива от ноември миналата година. Лирата се покачи спрямо долара за първи път от два дни и в момента се търгува на нива от 2,91 за долар. Tова каза изпълнителният продуцент на Bloomberg в Турция Симин Демокан в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Доходността по турските 10-годишни облигации е спаднала с 9 базисни пункта до най-ниското си ниво от началото на декември.

По време на двудневното си посещение в Анкара украинският президент Порошенко трябва да се срещне с турския министър председател Давутоглу и президента Ердоган. Те ще разговарят за подобряване на икономическите връзки и инвестициите. Сред основните теми ще бъдат също така отбраната и сигурността. Връзките между Турция и Украйна се засилиха, особено след като Турция свали руския изтребител на турско-сирийската граница. 

Според проучване на Bloomberg дефицитът по текущата сметка за януари се очаква да спадне до $2,4 млрд. спрямо $5 млрд. през декември.

Вижте целия коментар във видеото: 

 

Последни новини
Още от В развитие