В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Оптимизмът за пазарите от средата на февруари няма да продължи дълго

В развитие, 01.03.2016

Димитър Цонев, управител на българския клон на Admiaral Markets. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Цонев, управител на българския клон на Admiaral Markets. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Оптимизмът за пазарите, който започна на 11 и 12 февруари, няма да продължи дълго. Те ще останат доста волатилни през 2016. Това заяви управителят на българския клон на Admiral Markets Димитър Цонев в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него до този момент акциите и петролът са били препродадени, а важна роля за обрата е изиграла намесата на централните банки. 

Икономическите данни, които излязоха от тогава до сега, са лоши, но това се възприема добре от пазарите поради причината, че играчите имат надежда, че Фед няма да е толкова агресивен.  

Цонев изрази съмнения и, че първото тримесечие на годината ще завърши успешно. "Когато погледнем индексите, има акции с корекции от 2015 до сега по 40,50,60%. Определени акции като тези на Facebook и Google все още се държат добре. Главно те движеха пазара. Но извън тях, ако погледнем енергетиката, материалите, производството, за последните няколко седмици имаме лоши стойности и това е свързано с очакванията на играчите, че няма да има повишаване на лихвите.", коментира още анализаторът.

Той посочи златото и 10-годишните ДЦК в САЩ като добри активи за инвестиране през 2016. Според него т.нар. "скучни" акции, както и тези на United Technologies ще бъдат привлекателни през годината. Цонев изрази очаквания, че в дългосрочен аспект еврото ще е по-слабо отколкото долара.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие